Un oficial de rang inalt al Natiunilor Unite a declarat ca lumea este pe cale sa piarda cursa impotriva virusului Ebola si nu reuseste sa controleze epidemia mortala.

"Ebola are o lungime avans inaintea noastra", a declarat Anthony Banbury, seful misiunii Natiunilor Unite desemnata sa coordoneze raspunsul de urgenta in fata Ebola (UNMEER), in cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, consacrata epidemiei. Epidemia de Ebola "este cu mult inaintea noastra, ea avanseaza mai repede decat noi si este pe cale sa castige cursa", a apreciat Banbury prin videoconferinta din Accra, unde misiunea isi are cartierul general, potrivit mediafax.

"Daca Ebola castiga, noi, popoarele Natiunilor Unite, vom pierde enorm", a declarat el. "Fie vom opri Ebola acum, fie va trebuie sa ne confruntam cu o situatie fara precedent, pentru care nu avem un plan".

Ce trebuie sa stii despre Ebola, virusul UCIGAS

Amintind ultimele previziuni ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), care anticipeaza intre 5.000 si 10.000 de noi cazuri pe saptamana in Africa de Vest incepand din decembrie, Banbury a adaugat: "Aceasta inseamna ca avem nevoie de 7.000 de paturi in centrele de tratament, dar la aceasta data, potrivit previziunilor, nu vom avea decat aproximativ 4.300" si fara personal necesar pentru a le gestiona.

"Exista multe vesti proaste in legatura cu Ebola, dar vestea buna este ca stim cum sa o oprim", a declarat Banbury. "Trebuie sa invingem Ebola si trebuie sa facem acest lucru repede", a afirmat el, "fiecare zi care trece inseamna un numar mai mare de bolnavi".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.