Liderii separatistilor de la Donetk acuza fortele guvernamentale ca au incalcat armistitiul intrat in vigoare cu o zi inainte

"Ieri (vineri), la ora 21.00, au fost mai multe tiruri de racheta la periferia Donetkului, precum si un convoi de armament greu care venea din Zaporijjia", o regiune vecina cu Donetk, a declarat pentru AFP Vladimir Makovici, un oficial din cadrul Parlamentului separatist.

La randul sau, Kievul a acuzat sambata rebelii prorusi ca au tras asupra pozitiilor armatei. "Vineri au fost 28 de focuri de arma impotriva pozitiilor fortelor ucrainene, dintre care zece dupa intrarea in vigoare a armistitiului", a declarat purtatorul de cuvant militar ucrainean, Andrii Lisenko, in cursul unei intalniri cu presa.

Aceste tiruri au avut loc in regiunile Donetk si Lugansk, doua bastioane ale separatistilor prorusi, potrivit acestui purtator de cuvant. "Fortele din cadrul operatiunilor antiteroriste respecta cu scrupulozitate ordinul de incetare a focului", a adaugat el. Kievul si rebelii prorusi au semnat, vineri, la Minsk un armistitiu care sa puna capat conflictului care dureaza de aproape cinci luni in est si care s-a soldat cu 2.600 de morti si jumatate de milion de refugiati. Armistitiul a intrat in vigoare vineri, la ora 18.00 (18.00 ora Romaniei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.