O noua inregistrare video a fost difuzata marti pe Internet cu decapitarea unui al doilea ostatic american, Steven Sotloff.

In aceasta inregistrare, intitulata "al doilea mesaj catre America", jurnalistul Steven Sotloff, in varsta de 31 de ani, apare in genunchi, purtand un combinezon de culoarea portocalie, alaturi de un barbat mascat, inarmat cu un cutit. Steven Sotloff, al doilea jurnalist american dupa James Foley care ar fi fost executat de catre jihadisti din cadrul gruparii Statul Islamic (SI), potrivit unei inregistrari video inca neconfirmata difuzata marti, scria de mai multi ani despre lumea musulmana cu prudenta si respect, relateaza AFP.

"Obama, viata acestui american depinde de urmatoarea ta decizie", au avertizat anterior combatanti din cadrul SI adresandu-se presedintelui Statelor Unite. La sfarsitul lui august, mama sa, disperata, l-a implorat pe liderul insurgentilor, Abu Bakr al-Baghdadi, sa-i crute fiul. "Dumneavoastra, califule, puteti acorda o amnistie. Va cer, va rog, sa-l eliberati pe fiul meu", a implorat Shirley Sotloff, adaugand ca fiul ei, in varsta de 31 de ani, este "un jurnalist nevinovat", care s-a dus in Orientul Mijlociu "pentru a scrie despre suferintele musumanilor aflati pe mana unor tirani".

Sotloff, dat disparut de 12 luni, ar fi fost rapit pe 4 august 2013 la Alep, in Siria, in apropiere de frontiera cu Turcia, dar rapirea sa a fost tinuta in secret. Originar din Miami, in Florida (sud-est), absolvent al Universitatii Central Florida, el a lucrat pentru revista Time, saptamanalul american Christian Science Monitor, Foreign Policy, iar recent pentru The World Affairs, scrie MEDIAFAX.

"El s-a aflat timp de mai multi ani in Yemen, vorbea bine araba, iubea profund lumea musulmana", a postat pe Twitter Anne Marloe, o prietena a jurnalistului, pe care l-a intalnit in timpul conflictului din Libia. "El m-a impresionat prin capacitatea sa de a gandi si prin maturitate", a marturisit ea pentru Miami Herald, adaugand ca reporterul era foare "respectuos fata de cultura musulmana".

Barack Obama: SUA nu se vor lasa "intimidate" de gruparea Statul Islamic

Presedintele american, Barack Obama, a declarat miercuri ca Statele Unite nu se vor lasa "intimidate" de gruparea Statul Islamic, dupa decapitarea unui al doilea jurnalist american, revendicata de insurgentii islamisti, relateaza AFP. Denuntand "un act de o violenta oribila", Obama a dat asigurari in fata presei, la Tallinn, in Estonia, ca obiectivul Statelor Unite este ca gruparea Statul Islamic "sa nu mai fie o amenintare" pentru regiune. El a subliniat insa ca acest lucru va necesita timp si ca nu se va putea realiza decat in cooperare stransa cu partenerii din regiune.
Citeste si:
Casa Albă respinge acuzațiile că SUA ar profita de pe urma...
Casa Albă respinge acuzațiile...

Casa Alba a anuntat miercuri ca inregistrarea video cu decapitarea jurnalistului american Steven Sotloff este "autentica". "Serviciile de informatii americane au analizat inregistrarea video difuzata recent, care il prezinta pe cetateanul american Steven Sotloff, si au apreciat ca este autentica", a declarat Caitlin Hayden, purtatoarea de cuvant a Consiliului de securitate nationala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.