In schimbul eliberarii unor prizonieri de razboi ucraineni, capturati in Rusia, zece parasutisti rusi au fost eliberati de autoritatile de la Kiev.

Duminica dimineata, parasutistii rusi au fost condusi la postul de frontiera Nehoteievka si au fost predati autoritatilor ruse. "Rusia a eliberat in schimb 63 de soldati ucraineni care au intrat pe teritoriul sau miercuri, fugind de luptele care se intensifica in estul Ucrainei intre rebelii prorusi si fortele ucrainene. Discutiile nu au fost usoare, dar bunul simt a prevalat si totul s-a incheiat cu bine", a declarat comandantul adjunct al parasutistilor, generalul Alksei Ragozin, referindu-se la schimbul de prizonieri, conform MEDIAFAX.

Au trecut din greseala fronitiera

Ucraina a anuntat luni ca a capturat zece parasutisti rusi care, potrivit Moscovei, au trecut din greseala frontiera, in cursul unei misiuni de patrulare. Alti doi parasutisti ai aceleiasi unitati au fost ucisi si alti zece raniti, in cursul unui atac al fortelor ucrainene, a precizat postul de televiziune rus NTV.

Kievul a difuzat, in aceasta saptamana, marturii filmate ale unor parasutisti capturati cu o zi inainte in estul Ucrainei, o prima proba materiala a participarii fortelor armate rusesti in confruntarile armate din zona. "Avansam in coloana pe camp, pe un drum. Mi-am dat seama (ca suntem in Ucraina) atunci cand au inceput sa ne bombardeze. Nu stiu cand anume am traversat frontiera", marturiseste caporalul Ivan Milceakov, "cetatean rus", potrivit unei inregistrari video difuzate de catre serviciul de presa al operatiunii militare ucrainene, preluata de catre televiziuni.

Capturarea parasutistilor si informatiile despre funeralii secrete in apropierea unor baze militare ruse au sporit suspiciunile privind implicarea soldatilor rusi in contraofensiva rebelilor separatisti din Ucraina. Rusia a continuat sa dezminta orice implicare militara in estul Ucrainei, unde NATO a acuzat-o joi ca a trimis peste 1.000 de soldati si ca a mobilizat alti 20.000 in apropiere de frontiera.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.