Statul Islamic (SI), o grupare jihadista extremista, afirma ca l-a decapitat pe jurnalistul american James Foley in semn de represalii fata de atacurile aeriene americane in Irak.

Intr-o inregistrare video postata marti pe Internet, SI arata un barbat mascat si imbracat in negru care taie, se pare, gatul jurnalistului.

James Foley a fost rapit in Siria in noiembrie 2012 de catre barbati inarmati. Dupa difuzarea inregistrarii video, familia sa a postat un mesaj in care a cerut timp "pentru a gasi raspunsuri".

Foley, care la 40 de ani era un jurnalist experimentat, a acoperit conflictul din Libia, dupa care s-a dus in Siria, unde a transmis pentru Global Post, AFP si alte institutii de presa protestele fata de regimul lui Bashar al-Assad. Potrivit mai multor martori, James Foley a fost rapit in nordul Siriei la 22 noiembrie 2012. Familia sa, care a lansat o campanie de informare, nu mai are nicio veste de atunci, scrie mediafax.

Inregistrarea video de mai putin de cinci minute, care se intituleaza "Mesaj catre America", a fost filmata intr-o zona desertica.

Barbatul mascat care l-a executat, se pare, pe jurnalist s-a exprimat in limba engleza cu accent britanic.

Casa Alba s-a declarat "ingrozita" de presupusa decapitare a unui american de catre SI

Casa Alba s-a declarat marti "ingrozita" de presupusa decapitare a jurnalistului american James Foley de catre Statul Islamic (SI), subliniind ca serviciile sale de informatii incearca sa verifice autenticitatea inregistrarii video postate pe Internet de jihadisti, relateaza AFP.

"Am vazut o inregistrare video care pretinde sa arate uciderea cetateanului american James Foley de catre SI. Daca este autentica, noi suntem ingroziti de moartea brutala a unui jurnalist american nevinovat", a anuntat Caitlin Hayden, purtatoare de cuvant a Consiliului pentru Securitate Nationala, citata intr-un comunicat.

Citeste si:
Robert Turcescu intră în echipa Metropola TV. Jurnalistul prezintă...
Robert Turcescu intră în...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.