Ministrul interimar ucrainean de Interne Arsen Avakov spune ca zvonurile potrivit carora fostul presedinte Viktor Ianukovici a fost arestat in Crimeea, sunt false.

"Nu stiu despre ce este vorba. Nu detin asemenea informatii", a declarat Avakov, citat de MEDIAFAX.

Pe de alta parte, potrivit agentiei ruse Itar-Tass, care citeaza presa din Crimeea, Avakov si Valentin Nalivaicenko, insarcinat de Parlament cu controlul Serviciului de Securitate ucrainean (SBU), au efectuat o "foarte scurta vizita" la Simferopol, capitala "republicii autonome" Crimeea.

"Tara revine pe calea unui dialog pasnic. Este foarte important sa nu existe provocari. Intr-o asemenea situatie, este esential sa se evite confruntari ca cea de la Kiev. Cred ca putem reinstaura linistea prin dialog", a declarat Avakov.

Aceasta a fost prima vizita efectuata de noile autoritati ale fortelor de ordine numite de catre Parlament intr-o regiune din Ucraina, potrivit agentiei ruse. Un miting a avut loc la Sevastopol, in aceasta regiune "autonoma", care a ales un nou primar si a cerut reunificarea cu Rusia.

Pe de alta parte, agentia Interfax-Ukraine scrie, citand o sursa din cadrul fortelor de ordine, ca fostul premier Mikola Azarov, destituit saptamana trecuta de catre Ianukovici la solicitarea opozantilor, a fugit in Rusia. "A fugit in Rusia", a declarat sursa citata, fara alte precizari. Interfax-Ukraine subliniaza ca nu a putut sa obtina confirmarea oficiala a acestei informatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.