Presedintia ucraineana sustine ca a ajuns la un acord cu ministrii UE in negocierile pe tema crizei din Ucraina, iar un document va fi semnat in cursul zilei de vineri.

Presedintia ucraineana a emis o declaratie in care a anuntat ca negocierile din cursul noptii cu liderii opozitiei si reprezentantii UE si ai Rusiei au condus la un acord. Aceasta nu a oferit detalii despre acord, dar a afirmat ca partile vor semna un document la pranz (12.00 ora Romaniei).

Opozitia si ministrii UE nu au confirmat pana in prezent acest acord, iar surse diplomatice au declarat ca negocierile au fost "foarte dificile". Acestea s-au incheiat la ora 07.20, potrivit unui mesaj publicat pe Twitter de ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, citat de MEDIAFAX.

Ministrii europeni au incercat sa negocieze o intelegere politica in Ucraina dupa violentele care au avut loc intre politie si protestatarii antiguvernamentali, soldate cu 77 de morti si 577 de raniti in doua zile, potrivit bilantului oficial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.