Ministerul Sanatatii din Ucraina a anuntat miercuri dimineata, intr-un comunicat, ca 25 de persoane au fost ucise in ciocnirile violente care au avut loc la Kiev intre fortele de securitate si protestatari, relateaza Interfax Ucraina.

UPDATE

Ministerul a confirmat, de asemenea, ca jurnalistul Viaceslav Veremii, de la cotidianul local Vesti, a decedat la Kiev dupa ce a fost impuscat. Redactorul-sef al cotidianului, Igor Gujva a declarat ca Veremii si un coleg de-al sau se intorceau acasa cu taxiul, in timp ce persoane necunoscute au atacat masina la o intersectie. Acestea au inceput sa clatine vehiculul, dupa care i-au tras afara pe sofer si pe pasageri, pe care i-au batut. Doi barbati sunt raniti, iar jurnalistul a murit la spital din cauza unei plagi impuscate.

"Douazeci si cinci de persoane au murit: opt dintre ele dupa ce fusesera internate in spitale din oras (inclusiv un jurnalist al cotidianul Vesti), patru la spitalul militar, iar 13 au fost duse direct la institutul medico-legal din Kiev", a declarat un purtator de cuvant al ministerului.

Basescu face apel la Ianukovici sa nu ordone reprimarea protestatarilor

In total, 352 de persoane au fost ranite in aceste violente si au necesitat asistenta medicala, potrivit echipelor de paramedici si institutiilor medicale de la Kiev. Miercuri dimineata, in jurul orei 06.00, 241 de raniti erau in continuare spitalizati. Printre acestia se numara 79 de membri ai fortelor de securitate, cinci jurnalisti, trei copii si deputatul de opozitie Vasil Paziniak, care sustine ca a fost batut.


UPDATE

Marti a fost ziua cea mai sangeroasa a revoltei ucrainene, politia antirevolta folosind tunuri, grenade asurzitoare si alte mijloace pentru a disersa protestatarii. Unii dintre manifestanti au ripostat cu bate de baseball sau alte mijloace.

Situatia s-a calmat cu greu peste noapte. Fumul dens si flacarile ce se ridicau de la pneurile incendiate continua sa se vada in jurul Pietei Independentei, la mica distanta de Parlament. Explozii de mica intensitate s-au auzit toata noaptea, acestea fiind cauzate de petardele aruncate de manifestanti si, probabil, de grenadele asurzitoare lansate de politisti impotriva multimii.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Manifestantii au ridicat baricade toata noaptea, formand lanturi umane pentru transportarea caramizilor, pietrelor si lemnului in anticiparea unei alte ofensive a politiei.

Fortele de securitate ucrainene au inaintat, intr-adevar, in pofida baricadelor, dupa care s-au oprit, cel putin pentru moment.



Trupele antirevolta au lansat un nou asalt asupra Pietei Independentei

Trupele antirevolta au lansat un nou asalt asupra Pietei Independentei, situata in centrul Kievului, dupa o ploaie de grande lacrimogene.

Politistii au avansat si s-au pozitionat in jurul monumentului care se afla in mijlocul pietei, la putin timp dupa ora 04.00 (04.00, ora Romaniei), dupa o ploaie de grenade lacrimogene, a constatat miercuri un jurnalist al AFP. Corturile din piata au luat foc unul dupa altul, anunta MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.