Coreea de Nord a lansat lucrari de extindere a bazei sale de rachete din Sohae, in vestul tarii, pentru a putea lansa rachete strategice capabile sa loveasca Statele Unite, a anuntat miercuri un institut american.

Bazandu-se pe imagini din satelit, filmate in ultimele doua luni, Institutul americano-coreean al Universitatii Johns Hopkins a explicat ca regimul de la Phenian a inceput sa testeze propulsorul rachetei sale balistice intercontinentale KN-08 de tip ICBM, cu o raza de actiune teoretica de 5.500 pana la 11.000 de kilometri.

Aceste imagini arata ca Phenianul s-ar putea pregati sa implementeze "in viitor un program de lansanre mai consistent", apreciaza institutul pe site-ul sau 38 North, scrie MEDIAFAX.

Lucrarile in curs ar trebui sa-i permita bazei din Sohae sa realizeze "lansari de nave spatiale mai mari si de rachete balistice capabile sa loveasca tinte in nord-estul Asiei si Statele Unite", precizeaza institutul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.