O jurnalista ucraineana de opozitie si militanta proeuropeana a fost batuta cu salbaticie in noaptea de marti spre miercuri, anunta Ukrainska Pravda, publicatia online la care ea lucreaza, citeaza hotnews.ro.

Tetiana Cernovil, care scrie articole critice la adresa presedintelui Viktor Ianukovici si a aliatilor apropiati ai acestuia, are nasul spart, sufera de comotie cerebrala si de multiple traumatisme, scrie Ukrainska Pravda, care publica si fotografii ale jurnalistei dupa agresiune.

Agresiunea a avut loc la Borispol, suburbie a Kievului, unde Tetiana Cernovil a fost fortata sa opreasca automobilul pe care il conducea dupa ce acesta a fost lovit de mai multe ori de o alta masina din spate, care o urmarea de mai mult timp si in care se aflau doi barbati.

"Am incercat sa fug, dar m-au prins si au inceput sa ma loveasca in cap. M-au batut doi barbati", a declarat jurnalista.

Agresiunea impotriva tinerei ziariste, care a fost in prima linie a miscarii de contestare a puterii de la Kiev, a provocat revolta in randul opozantilor. Presedintele Viktor Ianukovici "a condamnat violentele" impotriva jurnalistei si i-a insarcinat pe ministrul de interne si pe procurorul general sa ancheteze acest caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.