Cel putin 13 persoane, inclusiv presupusul autor al atacului, au fost ucise, iar numeroase altele au fost ranite in incidentele armate comise luni la o baza navala din Washington, afirma primarul orasului, Vincent Gray, citat de postul ABC, relateaza MEDIAFAX.

Agenti ai politiei si ai Biroului Federal de Investigatii au venit la unitatea militara din Washington pentru a cauta si imobiliza alti autori in baza navala lucrand aproximativ 3.000 de persoane.

"Momentan avem mai multe indicii care sugereaza ca avem doua persoane cu arme de foc implicate in aceste evenimente intr-un fel sau altul", a declarat Cathy Lanier, sefa Politiei din Washington, citata de cnn.com.

Potrivit politiei, unul dintre autorii atacului a murit, dar altii s-ar putea sa se afle in continuare in libertate. Atacatorul ucis a fost deja identificat, dupa ce s-au prelevat amprentele sale. Este vorba despre Aaron Alexis, in varsta de 34 de ani, din statul Texas, orasul Fort Worth. Acesta lucra pentru Fortele Navale.

Unul dintre barbatii ridicati de politie pe motiv ca ar putea fi implicat in incident a fost eliberat. Nu se stie in momentul de fata foarte clar daca au fost implicati si alti atacatori si care a fost motivatia atacului, scrie Huffington Post.

"Vom continua sa cautam informatii pentru a afla motivul. Nu avem niciun motiv deocamdata sa credem ca a fost vorba de terorism... dar nu excludem posibilitatea", scrie Valerie Palrave, directorul in cadrul FBI.

Barack Obama a spus cateva cuvinte despre aceste evenimente tragice cu ocazia unei conferinte pe teme economice.

"Nu stim toate detaliile dar stim ca unii oameni au fost impuscati si unii dintre ei au fost ucisi. Deci vorbim despre un nou atac armat, de data aceasta in capitala. Este un atac care a fost destinat militarilor nostri, celor care mergeau la serviciu, patriotilor. Ei stiu riscurile de a servi tara in strainatate, insa astazi s-au confruntat cu o violenta inimaginabila la care nu s-ar fi asteptat aici acasa. Investigatia progreseaza si vom face tot ce putem pentru a ne asigura ca cei care au pus la cale aceasta actiune miseleasca vor fi pedepsiti", a declarat presedintele Barack Obama.

Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...

Sursa foto: FBI


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.