Doua cutremure cu magnitudini de 4,2, apoi 5,1, au avut loc in centrul Greciei, miercuri, a anuntat Observatorul din Atena, fara a oferi precizari despre eventuale victime sau pagube materiale.

Epicentrul seismului, resimtit pana in capitala, a fost localizat in apropiere de orasul Lamia, la circa 120 de kilometri nord-vest de Atena, a precizat Observatorul.

"A fost un cutremur de pamant mediu", dar "normal" pentru aceasta regiune, "obisnuita cu cutremure de pamant cu magnitudini de la 5,0 la 5,5", a declarat pentru postul de radio Vima seismologul Nikos Ganas.

Anterior, agentia de presa oficiala ANA a anuntat un cutremur cu magnitudine de 5,3. Grecia este tara europeana cel mai des afectata de cutremure.

In septembrie 1999, un seism cu magnitudinea de 5,9 a provocat moartea a 143 de persoane la Atena si in regiunea situata la nord-vest de capitala, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.