Mii de turci au manifestat duminica seara la Istanbul, la indemnul unui partid islamist, pentru a-l sustine pe presedintele egiptean destituit Mohamed Morsi, iar un oficial din cadrul miscarii Fratii Musulmani a dat asigurari in timpul mitingului ca "rezistenta va continua".

"Poporul egiptean a iesit in strada cu milioanele (...) Actiunile noastre sunt pasnice, dar vom continua sa rezistam, fara sa ne supunem fara sa ezitam", a declarat in fata multimii Ibrahim Munir, secretarul general al organizatiei internationale Fratilor Musulmani. Sustinatori ai lui Mohamed Morsi manifesteaza de doua saptamani, cerand ca primul presedinte egiptean ales in mod democratic sa revina in functie, scrie MEDIAFAX.

"Noi suntem pe deplin convinsi ca la finele miscarii de rezistenta, anume poporul, pacea si libertatea vor fi cele ce vor invinge in Egipt", a adaugat Munir.

"Suntem convinsi pe deplin ca, la finalul acestei miscari de rezistenta, vor invinge poporul, pacea si libertatea in Egipt", a adaugat Munir, potrivit traducerii in turca a declaratiilor sale.

La Istanbul, manifestanti reuniti de catre Partidul Fericirii (SP) au scandat sloganuri ca "Suntem alaturi de tine, Morsi" si "Suntem toti musulmani, suntem toti frati", a constatat un fotograf AFP. Multimea, care flutura numeroase steaguri egiptene si palestiniene, l-a huiduit pe generalul Abdel Fattah al-Sisi, ministrul Apararii si cel mai puternic om din tara, in urma destituirii lui Morsi de catre armata, la 3 iulie.

”Egiptul a avut multi faraoni, dar pentru fiecare faraon exista un Moise, pentru fiecare al-Sisi exista un Morsi”, a declarat Selman Esmerer, presedintele filialei din Istanbul a SP.

Munir i-a acuzat pe cei care l-au demis pe Morsi ca au dat o lovitura de stat si ca sunt marionete ale puterilor straine, pe care nu le-anumit.

"Cei care au dat lovitura de stat nu au comis aceasta tradare singuri, ci cu sustinere din strainatate", a afirmat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.