Presedintele Mohamed Morsi se afla in arest la domiciliu, dupa expirarea ultimatumului acordat de armata.

Surse citate de Televiziunea publica egipteana afirma ca armata a intervenit pentru securizarea institutiilor principale imediat dupa expirarea ultimatumului.

In acest context, Morsi ar fi fost plasat in arest la domiciliu. In momentul in care s-a facut anuntul, multimea de sute de mii de manifestanti din piata Tahrir a erupt in urale de bucurie.

Cu cateva ore inainte de arestarea sa, presedintele Morsi a incercat sa ramana la putere propunand "formarea unui guvern de coalitie si de larg consens", in contextul expirarii ultimatumului armatei, relateaza MEDIAFAX.

Sefii armatei egiptene s-au reunit, miercuri, de urgenta, la cateva ore dupa ce presedintele islamist Mohamed Morsi a refuzat orice plecare anticipata de la putere, asa cum i-au cerut manifestantii.

Armata a cerut conducerii televiziunii de stat sa evacueze majoritatea personalului si sa pastreze minimul de angajati necesari continuarii transmisiei. Mai multe blindate au ocupat pozitii in jurul sediului televiziunii din centrul capitalei Cairo

„Foaia de parcurs” pe care armata egipteana doreste sa o impuna prevede in special instalarea unui guvern interimar si suspendarea Constitutiei pe o perioada ce poate ajunge la un an, potrivit cotidianului guvernamental Al-Ahram, scrie evz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.