Autoritatile chineze au deschis duminica o ancheta asupra unei posibile deturnari a unei nave de pescuit chineze, cu 16 marinari, de catre nord-coreeni, au anuntat autoritatile si presa locala, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit presei si proprietarului navei, Yu Xuejun, nord-coreeni inarmati si neidentificati ar fi preluat controlul asupra ambarcatiunii pe 6 mai, cand aceasta se afla la o distanta de aproximativ 70 de kilometri de coasta nord-coreeana, obligand-o sa mearga in Coreea de Nord.

"Echipajul a fost rapit de o nava de patrulare nord-coreeana, sub amenintarea armelor", a declarat pentru AFP Yu Xuejun. Rapitorii l-au contactat si cer suma de 600.000 de yuani (aproximativ 76.000 de euro) ca rascumparare.

"Anchetam" cu privire la declaratiile proprietarului ambarcatiunii, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate a frontierei din orasul portuar Dalan (nord-est).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.