O explozie s-a produs in noaptea de miercuri spre joi la o fabrica de ingrasaminte din orasul West din Texas, scrie MEDIAFAX.

Explozia a provocat ranirea a 200 de persoane, dintre care 40 sunt in stare critica, a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului pentru Siguranta publica din Texas Gail Scarborough. Pentru moment nu este clar daca sunt sau nu victime. Un post local de televiziune, KWTX News, care citeaza un oficial din cadrul serviciilor de urgenta, a declarat ca sunt intre 60 si 70 de morti.

Explozia s-a produs in uzina West Fertilizer, a declarat prin telefon pentru AFP purtatorul de cuvant al pompierilor, Don Yeager, precizand ca originea acesteia nu a fost stabilita.

Deflagratia a provocat un cutremur cu magnitudinea de 2,1, potrivit institutului american de geofizica USGS, relateaza NBC 5, in pagina electronica.

Magnitudinea este "in mod substantial mai mica decat amploarea reala a evenimentului" deoarece magnitudinea masoara doar miscarea telurica, nu unda aeriana, a explicat USGS pe site-ul sau de Internet. Primarul orasului West, Tommy Muska, el insusi pompier, a descris explozia ca fiind atat de puternica, incat "i-a zburat palaria" si oglinda masinii. "Am simtit-o inainte de a o auzi", a declarat el.

Un reprezentant al departaentului pentru siguranta publica din Texas, D.L. Wilson, a confirmat ca exista victime dar a refuzat sa precizeze numarul lor. "Nu va pot da un numar", a declarat el in cadrul unei conferinte de presa.

Intre 75 si 100 de locuinte si birouri au fost complet distruse in jurul fabricii de ingrasaminte din orasul West, in apropiere de Waco (Texas, sudul Statelor Unite), in urma exploziei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.