Coreea de Nord a acuzat vineri Statele Unite si Coreea de Sud ca se afla la originea unor atacuri informatice "prelungite si intense" impotriva unor site-uri oficiale, atacuri comise in cursul acestei saptamani.

O serie de site-uri apartinand regimului nord-coreean, intre care cele ale agentiei de presa Korean Central News Agency (KCNA), cotidianului Rodong Sinmun si companiei aeriene Air Koryo au fost aproape inaccesibile incepand de miercuri dimineata si pana joi seara.

"Serverele de Internet operate de Republica noastra sunt tinta unor atacuri informatice zilnice, prelungite si intense", scrie KCNA, subliniind ca aceste atacuri coincid cu efectuarea unor vaste manevre militare americano-sud-coreene, scrie MEDIAFAX.

"Nu vom ramane niciodata inactivi in fata atacurilor informatice ale inamicului (...), care au atins un grad extrem de iresponsabilitate si gravitate", a adaugat KCNA.

O sursa de la Phenian, citata de agentia rusa Itar-Tass, a atribuit aceste atacuri unui "hacker strain puternic".

Supusi de la cea mai frageda varsta propagandei de stat, nord-coreenii traiesc practic rupti de restul lumii. Accesul la informatii neoficiale le este aproape imposibil si este sanctionat dur.

Internetul este, in realitate, o retea intranet pe care este accesibila, unui numar limitat de nord-coreeni, doar informatia cenzurata din perspectiva propagandei.

O elita privilegiata de cateva sute de persoane, poate pana la o mie, beneficiaza de un acces nerestrictionat la Internet, potrivit unor experti straini.

Reteaua 3G a Coreei de Nord revendica 1,8 milioane de utilizatori, insa nord-coreenii nu pot sa efectueze apeluri telefonice in strainatate si nici sa se conecteze la Internet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.