Europarlamentarul britanic Nigel Farage a lansat un atac revoltator la adresa Romaniei si Bulgariei. In timpul unui discurs tinut in plenul Parlamentului European, politicianul a afirmat ca cele doua tari din estul Europei nu ar fi trebuit acceptate in Uniunea Europeana.

Potrivit jurnalul.ro, prima parte a discursului lui Farage a tinut de cresterea popularitatii partidelor eurosceptice din statele membre UE.

"S-a produs un eveniment politic major de cand ne-am intalnit ultima oara si nimeni nu l-a mentionat. Italia a avut alegeri. si 55% din electorat a votat pentru partidele eurosceptice, iar miscarea domnului Grillo a reusit sa obtina doar 26%. Ceea ce este absolut clar este faptul ca aderarea la zona euro este complet incompatibila cu statul de natiune democratica. Puteti sa le luati puterile parlamentelor nationale, insa oamenii vor merge la vot si exista o tendinta crescatoare in intreaga Europa, aceea ca partidele eurosceptice devin mai puternice si mai influente", a afirmat europarlamentarul UK Independence Party.

Urmatoarea tina a lui Farage a fost zona Euro. Britanicul a afirmat ca moneda unica europeana a fost un "dezastru economic complet".

"Mai exista o negare completa despre criza din zona euro. Dupa discursul unor europarlamentari, din aceasta dimineata, ai crede ca orice urma a recesiunii a disparut. Pana si domnul Barroso vine cu un discurs de tehnocrat, cum ca totul este bine si frumos. Oricum, au fost discursuri mult mai bune decat prostiile de nedescris debidate de Olli Rehn (economist si comisar euro), care le-a indus multor europarlamentari un somn adanc. Domnilor, Zona euro a fost un dezastru economic complet. si mai e un lucru la care nu aveti de gand sa va ganditi. Starea economiei franceze si faptul ca Franta are acum divergente cu Germania. Deci, chiar in inima proiectului european, proiectul zonei euro este un dezastru. Mi-e teama ca, in final, totul se va prabusi", a mai adaugat Nigel Farage.

Cel mai violent atac al britanului a fost indreptat catre Romania si Bulgaria. Europarlamentarul a afirmat ca "acestor doua tari nu ar fi trebuit sa li se permita de la bun inceput" aderarea la UE.

Citeste si:
Belgia preia preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Prioritățile...
Belgia preia preşedinţia...

"As sublinia ca, de asemenea, sunteti in negare si in ceea ce priveste situatia Romaniei si Bulgariei. Aceste doua tari sunt chinuite de coruptie si criminalitate organizata. Acestor doua tari nu ar fi trebuit sa li se permita de la bun inceput aderarea la Uniunea Europeana. Vreau s-o spun clar, noi, cei din UKIP (UK Independence Party), nu cred ca e bine si corect sa avem frontierele total deschise, de anul viitor, pentru un numar nelimitat de oameni din aceste tari sa vina in Marea Britanie pentru a lucra si sa mai pretinda si beneficii. si nu suntem doar noi, iata ca si primarul orasului Duisburg din Germania a declarat public ca afluxul masiv de cetateni din Romania si Bulgaria provoaca mari probleme sociale. Doamnelor si domnilor, avem de a face cu o problema majora. Nu trebuie sa existe o uniune politica cu Romania si Bulgaria", a spus Nigel Farage.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Desi europarlamentarul Ivaylo Kalfin i-a oferit o serie de contraargumente bazate pe statistici, britanicul nu s-a lasat induplecat.

"Lasati-ma sa va ofer si eu niste cifre. Nu unele despre care ma simt in largul meu, vorbind despre ele, atat de socante sunt. Sunt 68.000 de romani care traiesc in Marea Britanie. In decursul ultimilor cinci ani, doar intr-o singura zona, cea metropolitana, au fost, credeti sau nu, 27.000 de romani arestati. Peste 90% din fraudele bancare din Londra sunt comise de bandele criminale romanesti. Si astea-s doar cifrele politiei metropolitane. N-am primit cifrele din restul tarii. Si daca, odata cu imigratia primim si oameni buni din alta tari, primim si infractori. Romania si Bulgaria sunt chinuite de coruptie, asa cum am mai spus, si nu va vrem in tara noastra", a incheiat Nigel Farage.

Citeste si:
România scapă de MCV. Anunțul făcut de Comisia Europeană. Ursula...
România scapă de MCV. Anunțul...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.