Siria este afectata de doi ani de un conflict civil soldat cu peste 70.000 de morti si cel putin un milion de refugiati.

Reprimata dur de regim, revolta pasnica a sute de mii de sirieni s-a transformat treptat intr-un conflict intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad si numeroase grupari armate insurgente.

"Siria este devastata, fara a se contura nicio solutie la orizont", declara Khattar Abu Diab, profesor de Relatii internationale la Universitatea de Sud din Paris, potrivit MEDIAFAX.

In timp ce regimul Ben Ali din Tunisia si regimul egiptean condus de Hosni Mubarak s-au prabusit dupa cateva saptamani de proteste, iar Muammar Kadhafi a fost ucis intr-un conflict armat, presedintele Siriei, Bashar al-Assad pare sa aiba sanse de a ramane la putere dupa doi ani de conflict civil.

Rusia, principalul sustinator al regimului de la Damasc, exprima de curand convingerea ca Bashar al-Assad nu va renunta la putere.

La sfarsitul lunii februarie, Statele Unite au anuntat pentru prima data ca vor oferi echipamente neletale insurgentilor sirieni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.