Coreea de Nord a amenintat marti cu denuntarea acordului de armistitiu semnat in 1953 pentru a pune capat Razboiului Coreei, din cauza unor tensiuni puternice provocate de manevre militare comune intre sud-coreeni si americani.

In acelasi comunicat difuzat de agentia oficiala nord-coreeana de presa, primit la Seul, Phenianul si-a anuntat intentia de intrerupe "telefonul rosu" instalat in satul Panmunjom, situat pe linia de demarcatie, scrie MEDIAFAX.

Oficialii nord-coreeni au avertizat ca vor renunta la armistitiu pe 11 martie, ca raspuns la antrenamentele militare comune ale SUA si Coreea de Sud, care au inceput de la 1 martie.

Nord-coreenii, care sustin ca Washington a trecut de la sanctiunile economice la acte militare, a anuntat ca va intrerupe orice linie de comunicatie cu SUA, referindu-se inclusiv la intreruperea "telefonul rosu" instalat in satul Panmunjom, situat pe linia de demarcatie cu Coreea de Sud, scrie antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.