Consumul unor doze mari de suplimente alimentare care contin extract de ceai verde poate fi asociat cu leziuni hepatice, potrivit unei noi cercetari realizate de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA), informeaza miercuri Reuters.

Ceaiurile folosite sub forma de infuzii sunt considerate in continuare sigure pentru consum. Ceaiurile instant sunt de asemenea fara pericole intrucat contin o cantitate mica de antioxidanti, care se afla in mod natural in ceaiul verde, a precizat autoritatea cu sediul la Parma.

Consumul unei cantitati prea mare de antioxidanti poate fi daunatoare, acesta fiind motivul pentru care suplimentele alimentare cu ceai verde pot avea o consecinta daunatoare asupra ficatului.

Cea mai mare parte a suplimentelor contin o cantitate de 5 pana la 1000 mg, in timp ce infuziile de ceai contin de obicei doar 90-300 mg, a precizat EFSA, autoritatea care se ocupa cu siguranta alimentara in Uniunea Europeana.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca un consum de peste 800 mg pe zi duce la riscuri ridicate pentru sanatate, dar EFSA a precizat ca expertii nu au stabilit inca o doza de suplimente alimentare care sa fie complet sigura.

Cu toate acestea, consumul ridicat de infuzii de ceai verde nu provoaca leziuni hepatice deoarece bauturile au o concentratie scazuta de antioxidanti, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.