iComedy nu va mai aparea la Antena 1 dupa ce Mihai Bendeac s-a certat cu mai marii postului din Baneasa, scrie libertatea.ro.

Desi emisiunea inregistra audiente bune, Bendeac a fost interzis din pricina faptului ca a vrut sa filmeze o scena cu Radu Banciu, un cunoscut adversar al lui Mircea Badea si al lui Dan Voiculescu.

Conform surselor din A1, actorul l-a sunat pe Radu Banciu, persoana care a tot criticat in ultima perioada trustul Intact, alaturi de care a dorit sa filmeze o sceneta care urma sa apara in show-ul iComedy. Totul a iesit la iveala si emisiunea iComedy a fost interzisa pe post, desi Mihai Bendeac are inca un contract cu Antena 1.

Acesta nu este primul oara cand Mihai Bendeac isi supara sefii. In urma cu o saptamana, Mihai Bendeac a filmat o sceneta in care un coleg de-al sau il interpreteaza pe Patriarhul Daniel. Inregistrarea a provocat valuri de nemultumiri in randul telespectatorilor si actorul a fost avertizat de catre sefii sai.

Cum explica Mihai Bendeac situatia (post pe Facebook):

Dupa cum stiti, am realizat, alaturi de colegii mei, in ultimele saptamani, un nou show de satira intitulat iComedy. O parte esentiala din acest proiect o constituie preluarea ideilor trimise de fani pe Facebook sau Youtube.

Primul conflict major a aparut la inceputul proiectului, cand am aflat ca nu ni se permite sa filmam un duet in rime ce avea ca personaje doi jurnalisti aflati in concurenta directa: Mircea Badea si Radu Banciu.

Am considerat ca, fiind un show ce parodiaza media si societatea romaneasca, acest subiect este unul de actualitate si cu o mare notorietate.

Dupa ce ni s-a comunicat faptul ca nu ni se permite filmarea momentului, in ciuda protestelor noastre, am fost anuntati ca parodiile realizate nu trebuie sa contina nimic legat de postul Antena 3 sau persoanele care lucreaza acolo. Pe langa acest aspect, ni s-au mai comunicat si numele unor persoane private ce nu pot fi pronuntate pe post.

Citeste si:
Florin Dumitrescu, adevărul din spatele celor patru procese cu...
Florin Dumitrescu, adevărul...

In editia din aceasta saptamana a show-ului, observand ca 80% dintre fanii care ne scriau pe Facebook (in mare parte, copii si adolescenti) isi doreau sa-l provocam pe realizatorul tv Radu Banciu sa vina in platoul nostru, am dat curs acestei idei.

Ni s-a interzis in mod intempestiv acest lucru.

In acest weekend, am iesit in oras si mi s-a facut rau. Incepand de luni, am intrat in concediu medical. (...) Tot incepand de luni, sunt atacat de catre domnul Badea atat pe Facebook, cat si in emisiunea ”In gura Presei” sau la radio Zu, mi s-a comunicat faptul ca datorez deja aproximativ 60 de mii de euro, am fost somat sa ma prezint in aceasta seara, la ora 19.00, la o contraexpertiza medicala pentru a se stabili daca intr-adevar ma simt rau sau doar ma prefac si, normal, mi se atrage atentia ca am un contract si se pot intampla lucruri nefericite.

Pentru a nu stirbi, in mod nedrept, imaginea emisiei pe care o realizam, am cerut postului Antena 1 un singur lucru: semnarea si asumarea reciproca a unui comunicat public in care sa fie clar specificate conditiile postului de televiziune in raport cu realizatorii show-ului iComedy.

De ce? In primul rand deoarece publicul poate interpreta omisiunea unor anumite persoane/personalitati/structuri media din contentul unui show de satira sociala, drept partizanat sau, mai grav, manipulare. Lucruri care, in mod evident, ar aduce grave atingeri imaginii si notorietatii artistilor implicati.

Citeste si:
Mihai Bendeac va împlini 40 de ani. Actorul își dorește să intre în...
Mihai Bendeac va împlini 40...

Mi-e greu sa-mi vad emisiunea aruncata la gunoi. Mi-e greu sa-mi vad parintii plangand. Mi-e greu sa vad tristetea din ochii celorlalti colegi. Mi-e greu sa suport ideea unui posibil linsaj mediatic din partea unei institutii mamut.

Nu ma pot apara. Sunt un om singur, fara vreun trust in spate."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.