Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a votat, miercuri, dezafilierea clubului Universitatea Craiova deoarece gruparea olteana a refuzat sa isi retraga plangerile inaintate in instantele civile impotriva selectionerului Victor Piturca si FRF.

Conform unor surse din cadrul FRF, propunerea de dezafiliere a fost facuta de presedintele Mircea Sandu, si a fost votata de 10 dintre cei 14 membri ai Comitetului Executiv. S-au abtinut directorul general al clubului Otelul Galati, Marius Stan, si reprezentantul fotbalului feminin, Marian Palarie, noteaza MEDIAFAX.

De la sedinta au lipsit presedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea si presedintele AFAN, Dumitru Costin.

Decizia Comitetului Executiv al FRF va fi supusa ratificarii in cadrul Adunarii Generale a Federatiei Romane de Fotbal care ar urma sa fie convocata in termen de 15 zile.

Dupa sedinta Comitetului Executiv din 8 iulie, FRF a transmis clubului Universitatea Craiova sa-si retraga actiunile in instantele civile impotriva Federatiei Romane de Fotbal, in caz contrar urmand sa fie dezafiliata.

Universitatea Craiova a retrogradat in Liga a II-a la finalul sezonului trecut. Finantatorul Adrian Mititelu este in conflict cu presedintele LPF, Dumitru Dragomir, cu selectionerul Victor Piturca si cu alti oameni de fotbal. Finantatorul Universitatii Craiova a deschis mai multe actiuni in instanta, contestand unele decizii ale comisiilor FRF si LPF luate in defavoarea clubului sau.

Totodata, Mititelu sustine ca a depus plangeri la Parchet si la DNA impotriva unor oameni de fotbal, pe care ii acuza de constituire in "grup infractional" in scopul controlarii fotbalului romanesc.

Infiintata la 5 septembrie 1948, gruparea Universitatea Craiova are in palmares patru titluri de campioana si sase Cupe ale Romaniei. Formatia olteana este prima echipa din Romania care a disputat o semifinala de cupa europeana (Cupa UEFA, editia 1982-1983).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.