Turistii care merg la munte in acest week-end pot schia pe partia Bradul din Poiana Brasov, unde stratul de zapada atinge aproximativ 15 centimetri, pe partia Clabucet din Predeal si pe partia de incepatori din Azuga.

Potrivit MEDIAFAX, cateva sute de turisti au umplut, sambata dimineata, partia Bradul din Poiana Brasov, unde stratul de zapada masoara aproximativ 15 centimetri, partia fiind destul de buna pentru schi si sanius.

Partia principala din Poiana Brasov, Bradul, este functionala, insa tunurile de zapada nu au putut fi puse inca in functiune deoarece temperaturile nu au fost suficient de scazute in ultima perioada, iar turistii au inceput sa vina pe partie inca de vineri.

De asemenea, instalatiile de transport pe cablu sunt functionale, tarifele de acces la teleferice pornind de la 20 de lei pentru o urcare si ajungand la 960 de lei pentru un abonament de zece zile pentru sezon, potrivit site-ului AnaTeleferic, compania care asigura tranasportul pe cablu in Poiana Brasov.

La Predeal, stratul de zapada masoara 14 centimetri si se poate schia pe partia Clabucet.

Si administratorii statiunilor de pe Valea Prahovei - Azuga, Busteni si Sinaia - au inceput demersurile pentru inzapezirea artificiala a domeniului schiabil, iar acest week-end este primul din sezonul rece in care se poate schia, iubitorii sporturilor de iarna avand insa la dispozitie doar partia de incepatori din Azuga.

Administratorul domeniului schiabil din Azuga, Vasile Richea, a declarat ca a fost finalizata inzapezirea la partia Cazacu Scoala, in lungime de 120 de metri, destinata incepatorilor, stratul de zapada tasata atingand 20 de centimetri.

Incepand de marti, 4 decembrie, a inceput inzapezirea partiei Cazacu Varianta, fiind puse in functiune trei tunuri. Potrivit lui Richea, ultima partie care va fi inzapezita cu zapada artificiala este partia Sorica.

Autoritatile spera sa fie ajutate si de vreme, deocamdata stratul de zapada depus nedepasind zece centimetri.

Citeste si:
Pârtiile de schi din România s-au deschis datorită ninsorilor din...
Pârtiile de schi din România...

Si la Sinaia si Busteni administratorii domeniilor schiabile care detin tunuri pentru zapada artificiala au inceput inzapezirea, insa partiile din cele doua statiuni nu sunt deschise in acest week-end.

Purtatorul de cuvant al Primariei Sinaia, Madalina Rosu, a precizat ca singura partie din aceasta statiune care dispune de instalatie de inzapezire artificiala este cea care coboara de la cota 1400 pana la cota 1000, deservita de Telegondola. Instalatia de inzapezire artificiala a fost pornita de marti seara, insa mai este nevoie de zapada pentru a se putea schia.

Potrivit lui Ion Vasilescu, administratorul partiei Kalinderu de la Busteni, se lucreaza de aproape o saptamana la inzapezirea acestei partii, fiind folosite patru tunuri pentru zapada artificiala, insa abia in week-endul viitor s-ar putea schia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.