Sezon de schi deschis în majoritatea stațiunilor din România. Datorită ninsorilor din ultimele zile, pârtiile de schi din țară s-au umplut de zăpadă, numai bună pentru schiat. Pârtiile din Poiana Brașov, în zona superioară a Masivului Postăvaru, dar și în Semenic, pe Muntele Mic s-au deschis pentru schiat.

Sezonul de schi pe pârtiile din România a început

Oamenii au dat buzna pe pârtiile din România, după ce câteva zile la rând a nins abundent, iar stațiunile de la munte sunt îmbrăcate în alb complet. Pasionații de schi au și umplut stațiunile de la munte pentru a se bucura de zăpadă și pentru a schia.

Am așteptat două luni să mă dau și sunt super fericită că pot să mă dau, să nu stau la coadă”, „Am venit la prima zăpadă pe anul ăsta. E fain, nu bate foarte mult vântul, alunecă, ne distrăm”, au declarat turiștii.

În Postăvaru, stratul de zăpadă atinge circa 30 de centimetri, iar la poale nămeții sunt de aproximativ 20 de centimetri. Turiștii schiază momentan în zona superioară a muntelui și pe cele două pârtii pentru începători. Un abdonament pentru o zi la telecabină costă 170 de lei pentru adulți și 100 de lei pentru copii.

În Banatul Montan, la Muntele Mic, sezonul de schi a început acum când a apărut și prima ninsoare. Momentan este deschisă o singură pârtie, de aproximativ 900 de metri lungime.

De foarte multă vreme așteaptăm. În sfârșit! Aradu, haideți, că este zăpada”, „Din păcate, nu se vede nimic de sus din cauza ceții, dar ne bucurăm de aerul curat. Ne descurcăm”, au declarat amatorii de schi.

În acest weekend ne așteptăm la circa 500, o mie de persoane. Punând în antiteză cu anul trecut, e mai slab”, a spus Sebastian Lungu, salvamontist.

Pârtiile s-au aglomerat cu turiști veniți să schieze

Un schipass pentru o zi costă 120 de lei pentru un adult și 80 de lei pentru copii. La Straja, pârtiile au fost deschise abia acum. Ninsorile din ultimele zile au atras destul de mulți turiști, stațiunea fiind aglomerată chiar de la primele ore.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

E ceva aglomerație, dar a nins, e frumos, e normal să fie”, „Zăpada foarte bună, a nins foarte mult, e tocmai bine, azi e puțin cam aglomerat, dar e ok”, spun turiștii din stațiune.

Alin Părău, administratorul domeniului schiabil, spune că acum sunt 15-17 kilometri de schi, de pârtie, după ninsorile din ultimele zile. Costul unei cartele pentru o zi la instalațiile de transport pe cablu costă în jur de 130 de lei. La fel și la Păltiniș, unde oamenii au dat buzna și s-au înghesuit pe pârtie pentru a se buzura de vremea frumoasă și de schiat.

Și numai pentru o gură de aer e fain să vii, dacă îți mai iei și echipament de schi, placă și cu sania, să te bucuri de zăpada asta faină și moale care scârțâie sub picioare, care simți așa că e pufoasă, e super”, a menționat un turist venit să schieze.

Citeste si:
Podul din Sinaia a intrat în reabilitare la început de sezon...
Podul din Sinaia a intrat în...

Ninsorile vor continua să cadă în perioada următoare, iar temperaturile negative vor păstra zăpada de pe pârtii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Ianuarie 2023 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.