Podul din Sinaia a intrat în reabilitare și îngreunează traficul pe DN1, chiar la începutul sezonului turistic de la munte. Lucrările nu se vor termina curând, căci abia au început. Se preconizează că vor ajunge la final spre sfârșitul lunii octombrie. Explicațiile Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Sezon turistic început, podul din Sinaia în reabilitare

S-au format cozi kilometrice pe drumul spre munte, pe DN1, după ce a început să se lucreze în zona Posada, la intrarea în Sinaia, la podul peste râul Prahova.

„Stăm de o oră jumate pe Valea Prahovei, 70 de km, 60 de km. Ce putem face? Asta e România noastră. Noaptea să se lucreze la el. Şi mult mai devreme”, a declarat un șofer, pentru Observator.

„Încercăm să lucrăm în weekend, încercăm să lucrăm noaptea”, a transmis Alin Șerbănescu, CNAIR.

Explicații CNAIR: „Primăvara nu putem, vine Paștele, apoi vine 1 Mai, după aia sezonul estival”

„Primăvara nu putem, pentru că vine Paştele. După aia nu putem pentru că vine 1 Mai. După aia nu putem pentru că vine sezonul estival. După aia trebuie să aşteptăm sezonul estival. Acum este momentul în care, în sfârşit, putem să facem şi noi lucrările pe care trebuie să le facem”, a completat acesta.

„Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim şoferii să circule cu foarte multă atenţie, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure foarte bine la schimbarea direcţiei de mers, semnalizând din timp această intenţie şi evitând depăşirile periculoase ale coloanelor formate”, a adăugat Delia State, Centrul Info Trafic.

CNAIR a desemnat câștigătorul pentru lucrările de proiectare și execuție a secțiunilor E și D ale lotului 2 din autostrada Lugoj - Deva

„Joi, 22.09.2022, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru ,,Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 - km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D’’.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Ofertantul desemnat câstigător este Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SA & PE CONSTRUCT S.R.L. - EURO-ASFALT d.o.o., având prețul de 1.826.845.634,11 Lei fără TVA.

Finanțarea este asigurată prin PNRR. Durata contractului este de 45 de luni, din care 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani. Conform condițiilor din Acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E în contextul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului.

Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11,25 m.

Citeste si:
Pârtiile de schi din România s-au deschis datorită ninsorilor din...
Pârtiile de schi din România...

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, anunță CNAIR printr-un comunicat.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Septembrie 2022 - 09 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.