Mona Pivniceru, ministrul Justitiei, a anuntat joi candidatii propusi pentru functiile de procuror general si procuror sef al DNA.

Tiberiu Nitu a fost desemnat pentru functia de procuror general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, iar Ioan Irimie a fost nominalizat pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie

Pivniceru a multumit tutoror celor care au candidat pentru cele doua functii, pentru "curajul ca s-au inscris la concurs in conditii de maxima agitatie publica", scrie MEDIAFAX.

Propunerile ministeriale pentru cele doua functii vor fi inaintate Consiliului Superior al Mgistraturii. Potrivit regulamentului de numire a procurorilor sefi, CSM are termen 60 de zile pana la emiterea unui aviz (consultativ) la propunerea inaintata de ministrul Justitiei, decizia finala urmand a fi luata de presedintele Romaniei.

Pentru functia de procuror general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) s-au inscris magistratul militar Gheorghe Cornescu, Elena Hach, Gheorghe Mota, Tiberiu Nitu, fost prim-adjunct al procurorului general al Romaniei Codruta Kovesi, Constantin Sima, Viorica Stoica. Sima si Stoica s-au inscris si pentru functia de procuror-sef al DNA.

Pentru sefia DNA s-au inscris: Claudiu Dumitrescu, detasat in functia de sef al Departamentul de Lupta Anti-Frauda (DLAF), Codruta Kovesi, detasata la Ministerul Afacerilor de Externe (MAE), Vasile Ionita, Ioan Irimie si Paula Tanase. .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.