Un numar de 70 de angajati ai CFR Calatori din cei 81 audiati au fost retinuti de procurorii brasoveni, joi noapte, pentru luare si dare de mita si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, acestia fiind sau urmand sa fie prezentati Tribunalului Brasov cu propunere de arestare preventiva.

Potrivit MEDIAFAX, cei 70 de retinuti au fost impartiti in doua loturi de 35 si 33 de persoane pentru a fi prezentati magistratilor Tribunalului Brasov cu propunere de arestare preventiva.

Pentru doua din cele 70 de persoane retinute procurorii nu au solicitat emiterea de mandate de arestare.

Primul lot format din 35 de persoane a fost trimis deja la Tribunalul Brasov, unde, la ora transmiterii acestei stiri, se judeca propunerea procurorilor de arestare.

La Brasov au sosit, in cursul zilei de joi, zeci de persoane escortate de politisti si mascati, primii angajati sositi fiind cei de la Bucuresti. Au urmat loturi de angajati de la Iasi, Craiova, Constanta si Cluj. In acest caz au fost emise 81 de mandate de aducere.

Angajatii in cauza sunt acuzati de dare de mita, luare de mita, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, difuzare de informatii nedestinate publicitatii.

Ancheta la CFR Calatori: 18 angajati, retinuti pentru spaga

"Din materialul probator administrat pana in acest moment rezulta ca persoanele audiate in cursul zilei de joi si de cele care urmeaza a fi audiate sunt suspectate a face parte dintr-un grup infractional organizat care au comis si planificat in modalitate continuata infractiuni de luare de mita, dare de mita, instigare la comiterea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii", se arata intr-un comunicat al Parchetului.

Aceste persoane au calitatea de conductori de tren, sefi de tren, controlori de bilete, revizori de specialitate in cadrul Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori "CFR Calatori SA".

Citeste si:
DNA verifică averea lui Dumitru Buzatu
DNA verifică averea lui...

Cea mai inalta functie este cea de revizor de specialitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.