Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Constantin Buzoianu, a declarat pentru MEDIAFAX ca va fi revocat din functie si sustine ca piata asigurarilor se confrunta cu "probleme grave".

"Astazi, in sedinta celor doua comisii de buget-finante ale Parlamentului, am fost invitat sa particip la analizarea unui raport intocmit de Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii, care nu imi era favorabil. (...) Practic, m-au chemat si am fost executat, respectiv comisiile au hotarat sa inainteze Parlamentului propunerea de revocare din functia de presedinte al Consiliului CSA", a declarat Constantin Buzoianu.

El sustine ca raportul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii a fost intocmit pe baza unor "plangeri nefondate".

In raport se spune ca exista o suspiciune referitoare la existenta unei presupuse stari de incompatibilitate in care se afla Buzoianu determinata de calitatea de asociat pe care fiul acestuia, Sorin Buzoianu, o are in mai multe societati ce activeaza in domeniul asigurarilor.

"In concluzie, membrii comisiei, urmare consultarilor avute dupa finalizarea discutiilor purtate cu conducerea CSA, au hotarat sesizarea Agentiei Nationale pentru Integritate in vederea verificarii presupusei stari de incompatibilitate in care se afla domnul Buzoianu", se arata in raportul obtinut de MEDIAFAX.

"Chiar daca eu plec, problemele raman. In acest context, fereasca Dumnezeu de producerea unui cutremur de magnitudine ridicata. O astfel de situatie va face scandalul FNI sa para un mic accident. O alta problema a industriei asigurarilor o reprezinta amendamentele la Legea 260/2008, care au fost adoptate recent de catre una din comisiile Parlamentului, care sunt anticoncurentiale. In plus, reasigurarea este o alta problema grava a industriei, de fapt lipsa acesteia", a aratat Buzoianu.

Citeste si:
Bilanț negru după cutremurul din Japonia. Numărul morților a ajuns...
Bilanț negru după cutremurul...

Revocarea din functie a presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Constantin Buzoianu, ar putea fi hotarata, marti, de plenul Parlamentului, dupa ce majoritatea membrilor Birourilor permanente unite au decis ca acest punct sa fie introdus pe ordinea de zi a sedintei.

Liderul grupului UDMR din Senat, Fekete-Szabo András-Levente, a precizat ca aceasta decizie a fost luata in urma unui raport intocmit de Comisiile pentru buget-finante, document care, potrivit acestuia, nu a fost adus la cunostinta membrilor conducerii Parlamentului.

Daca Buzoianu va fi revocat din functie, senatorii si deputatii vor vota, in cursul zilei de marti, un presedinte interimar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.