Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Cotroceni, ca Romania nu are niciun motiv in acest moment sa modifice tinta de aderare la Euro in 2015.

Presedintele a sustinut ca ramanerea in afara zonei Euro ar fi "o drama", aratand ca e un tren pe care riscam sa nu-l mai putem prinde in viitor, relateaza MEDIAFAX.

"Un element esential in a fi convingatori in solicitarile noastre este de mentinere a tintei noastre de aderare la zona Euro, care trebuie sa ramana 2015. Numai daca viata ne va demonstra ca nu putem, ca nu suntem capabili, ar trebui sa ne modificam tinta. Dar in acest moment nu avem niciun motiv sa ne modificam tinta, care este 2015", a sustinut Traian Basescu.

El a precizat ca stie foarte bine care este abordarea si sunt state care nu mai au timp sa stea dupa cei care nu pot lua decizii utile in timp util. Presedintele a spus ca aude diversi analisti si politicieni care se gandesc daca ne intereseaza sau nu zona Euro.

"Va asigur ca ramanerea in afara zonei euro ar fi o drama pe termen mediu si lung pentru Romania. (...) Va repet, este un trend pe care riscam sa nu mai putem sa il prindem in viitor", a avertizat Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a precizat ca vineri va face o vizita de lucru la Bruxelles, la solicitarea sa, pentru ca a considerat necesar sa discute cateva probleme de actualitate.
El a precizat ca se va intalni cu Herman van Rompuy, cu Jose Manuel Barroso si cu Viviane Reding.

Seful statului a aratat ca este in plina desfasurare un proces rapid de schimbare a UE si, in acelasi timp, sunt procese partic de interes pentru Romania pe care doreste sa le discute cu cei trei inalti demnitari ai UE.

Citeste si:
Cătălin Bordea, declarații emoționante la câteva zile după moartea...
Cătălin Bordea, declarații...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.