Populatia stabila a Romaniei este de 19.043.767 de persoane, fiind vorba despre cei care au resedinta obisnuita in Romania, a anuntat luni presedintele INS, Vergil Voineagu, dupa ce rezultatele preliminare ale recensamantului au fost validate, urmand sa fie prezentate Guvernului in prima sedinta.

Membrii Comisiei Centrale pentru Recensamantul Populatiei si a Locuintelor au aprobat, luni, o serie de materiale cu privire la desfasurarea recensamantului si au validat rezultatele preliminare.

Potrivit rezultatelor preliminare ale recensamantului, populatia stabila a Romaniei este de 19.043.767 de persoane, acestea avand resedinta obisnuita in Romania, a declarat presedintele Institutului National de Statistica (INS).

Vergil Voineagu a precizat ca, pana in prezent, au fost procesate 36.809.562 de formulare de recensamant, reprezentand aproximativ 48% din total.

Presedintele INS a mai spus ca intre datele preliminare ale recensamantului si cele finale, care vor fi anuntate in al doilea semestru al anului viitor, "pot sau nu pot sa apara diferente".

Voineagu a explicat ca INS nu a reusit recenzarea a 2,8% din populatie, respectiv aproximativ un milion de persoane. El a precizat ca in cazul acestor persoane se va incerca recuperarea datelor prin intermediul altor institutii abilitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.