Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate - ARCEN protesteaza fata de desfiintarea TVR Cultural, precizand ca aceasta nu este o solutie pentru redresarea economica a Televiziunii Romane, ci o eroare cu consecinte grave asupra mediului cultural romanesc.

"Asistam, in ultima vreme, la decizii politice aberante, care dau lovituri fatale institutiilor publice de cultura: mai intai ICR, acum TVR Cultural (...) Intr-o Romanie a tabloidelor, a talk-show-urilor politice devenite emisiuni de divertisment de cea mai joasa calitate, o Romanie unde numarul analfabetilor e in crestere, iar rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat este din ce in ce mai scazuta, se decide restrangerea spatiului de desfasurare a culturii", se spune in protestul ARCEN, potrivit MEDIAFAX.

"Dintre toate posturile televiziunii publice, TVR Cultural este singurul post de televiziune care si-a asumat prin grila de programe misiunea de formare si educare a publicului telespectator", se mai spune in protest.

"Datoriile imense ale TVR nu sunt cauzate de postul TVR Cultural, caruia ii este destinat numai 1,7% din bugetul televiziunii, criza economica cu care se confrunta institutia fiind produsa de managementul defectuos care a slujit politizarii si puterii politice. Solutia Consiliului de Administratie al TVR, consiliu numit politic prin votul Parlamentului, este o diversiune: redistribuirea emisiunilor la celelalte posturi TVR, amestecarea emisiunilor cu caracter cultural printre talk-show-uri politice, emisiuni informative si de administratie, showbiz si monden va permite doar bifarea pe hartie a difuzarii emisiunilor culturale, dar va duce in realitate la disolutia misiunii pe care a indeplinit-o cu succes TVR Cultural, pe parcursul celor 10 ani aniversati recent", mai spune asociatia.

Totodata, ARCEN spune ca desfiintarea TVR Cultural nu este o solutie pentru redresarea economica a TVR, "ci o eroare cu consecinte grave asupra mediului cultural romanesc, asupra tinerilor in formare si asupra climatului din societatea romaneasca, aflata intr-un profund proces de degradare la nivelul valorilor".

Citeste si: Redresare economica a TVR: TVR Info si TVR Cultural isi vor inceta emisia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.