Parchetul cere aviz Parlamentului pentru cercetarea fostului ministru Victor Paul Dobre. Parchetul il acuza pe Dobre de abuz in serviciu.

Dobre, Cabulea si Manoloiu au fost acuzati de abuz in serviciu pentru adresele trimise de MAI catre Curtea Constitutionala.

Parchetul cere Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Administratiei, Victor Paul Dobre, care alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea, au inaintat Curtii Constitutionale o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.

Secretarul de stat din MAI, audiat la Parchetul instantei supreme

"In cauza exista indicii ca numitul Dobre Victor – Paul a solicitat invinuitului Manoloiu Constantin, directorul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, sa intocmeasca un inscris in care s-a consemnat ca 'Ministerul Administratiei si Internelor nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente', in conditiile in care tocmai acest minister, prin Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, a fost indrituit de Guvernul Romaniei sa selecteze si sa prelucreze datele privind cetatenii cu drept de vot, sa le tipareasca si sa le puna la dispozitia primarilor", se arata in comunicatul parchetului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.