Chestorul Constantin Manoloiu, seful Serviciului de Evidenta Populatiei, ar putea fi scos "tap ispasitor" pentru scandalul listelor electorale care a dus la amanarea deciziei Curtii Constitutionale in privinta validitatii referendumului.

Chestorul Constantin Manoloiu, seful Serviciului Evidenta Populatiei, a fost citat luni la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), pentru a fi audiat in legatura cu adresele transmise Curtii Constitutionale pentru solutionarea referendumului, informatiile din acte contrazicandu-se.

Chestorul Manoloiu ar fi eludat dispozitiile legale atunci cand a comunicat numarul alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente destinate desfasurarii referendumului national, chestorul cunoscand faptul ca incalca legislatia in materie si ignorand acest aspect, sustin surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Chestorul sef Constantin Manoloiu (subordonatul ministrului de Interne, Ioan Rus) a semnat o adresa transmisa Curtii Constitutionale in 1 august 2012, in care este notat faptul ca in listele electorale permanente utilizate la referendum au fost inscrise un numar de 18.292.514 persoane.

A doua zi, chestorul Manoloiu a transmis o a doua adresa, in care confirma nereguli din bazele de date cu privire la cetatenii romani morti sau aflati in strainatate, in final notand ca datele pot afecta numarul total al cetateanilor cu drept de vot inscrisi in listele electorale permanente.

Totodata, a scris ca nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente, aceasta atributie revenind exclusiv Autoritatii Electorale Permanente.

De asemenea, in 27 iulie 2012, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor a comunicat Biroului Electoral Central ca in copiile listelor electorale permanente sunt inscrisi 18.292.514 alegatori, iar in 10 iulie 2012 aceeasi institutie a comunicat BEC numarul de cetateni cu drept de vot, adica un total de 18.308.612, din care 15.714.403 alegatori care poseda carti de identitate.

Tot in 10 iulie 2012, Directia a comunicat Biroului Electoral Central numarul de cetateni cu drept de vot, adica un total de 18.308.612.

Citeste si:
Cine va fi noul șef al NATO? S-a vehiculat numele lui Iohannis
Cine va fi noul șef al NATO?...

Comunicarile, cu exceptia adresei din 27 iulie 2012, sunt semnate de catre chestorul de politie Constantin Manoloiu in calitate de director al Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date.

Citeste si: MAI, fara conducere: Ioan Rus si Victor Paul Dobre au demisionat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.