Ecaterina Andronescu a declarat ca nu este exclus sa se inchida anumite licee daca 2 ani au avut note slabe la bac.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, va analiza rezultatele la bacalaureat, dar si admiterea in licee, unde mii de copii intra in clasa a IX-a cu medii cuprinse intre 3 si 4,99, apoi vor fi luate masurile ce se impun, nefiind exclusa inchiderea unor scoli cu rezultate foarte slabe.

"Nu excludem ideea inchiderii unor scoli care si anul trecut au avut rezultate slabe la bacalaureat si care nu au luat nicio masura pentru ameliorarea situatiei. Dar nu vom face nimic decat dupa o ananliza atenta. Stam bland si judecam drept", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Cum vrea ministrul Educatiei sa-i ajute pe cei care nu au promovat bacalaureatul?

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, duminica, ca rezultatele de la bacalaureat - 43,04% rata de promovare -sunt sub asteptarile celor din sistemul de invatamant, incurajandu-i insa pe elevii care nu au trecut examenul sa renunte la vacanta si sa mearga la cursurile remediale.

In 2011, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 44,47 la suta la nivel national, inaintea contestatiilor, iar rezultatele au fost considerate cele mai slabe din ultimele doua decenii, fiind pentru prima data cand in aproape 30 de unitati de invatamant nu a fost niciun promovat.

Citeste si:
BAC 2012: Topul judetelor, in functie de numarul de note de 10


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.