Social 26 Iunie 2012 10:58
Medicul Serban Bradisteanu si alti trei politisti de la Politia Capitalei au fost audiati de procurorii DNA in cursul diminetii de marti.

Procurorii anticoruptie au decis inceperea urmaririi penala in cazul medicului Serban Bradisteanu si a trei ofiteri de politie, pentru favorizarea infractorului, intr-un dosar in care se fac cercetari privind ingreunarea executarii pedepsei dispuse de instanta suprema in cazul lui Adrian Nastase.

Medicul Ioan Lascar, audiat la DNA in cazul Nastase

"Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de trei ofiteri de politie si fata de un medic, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului savarsita in legatura directa cu fapte de coruptie. Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se refera la ingreunarea executarii pedepsei aplicate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim-ministru Adrian Nastase", informeaza, marti, DNA, intr-un comunicat de presa.

Surse judiciare au declarat, marti, pentru MEDIAFAX ca procurorii anticoruptie fac audieri intr-un dosar de favorizare a infractorului, legat de modul in care a decurs punerea in aplicare a mandatului de executare in cazul lui Adrian Nastase.

Potrivit surselor citate, procurorii ii audiaza in acest caz pe medicul Serban Bradisteanu, precum si trei politisti, printre care un sef din Politia Capitalei si unul dintre cei doi politisti care a mers la locuinta lui Nastase din strada Zambaccian pentru a pune in executare mandatul de executare a pedepsei.

Procurorii DNA suspecteaza ca intre persoanele vizate in acest dosar au existat intelegeri premergatoare legate de modul in care sa se faca arestarea si ulterior incarcerarea lui Nastase, in baza condamnarii definitive in dosarul "Trofeul Calitatii".

Procurorul general, Codruta Kovesi, a spus, marti, la Consiliul Superior al Magistraturii, ca vor fi facute verificari privind modul in care politistii judiciari au pus in aplicare decizia de condamnare a lui Adrian Nastase, iar daca va constata ca nu au fost respectate toate procedurile, va retrage avizele politistilor.

Citeste si:
Adrian Năstase: Liberalii își pică propriul Guvern cu voturile...
Adrian Năstase: Liberalii își...

Medicul Bradisteanu impreuna cu Serban Bradisteanu si medicul Ioan Lascar au fost cei care s-au ocupat de Adrian Nastase din momentul in care acesta a ajuns la Spitalul Floreasca, dupa tentativa de sinucidere

Macovei: Am dubii ca diagnosticul lui Nastase este corect


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.