Curtea de Apel Bucuresti a decis sentinta pentru Sorin Ovidiu Vintu in dosarul privind santajarea fostului sau partener de afaceri, Sebastian Ghita.

Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare. Prima instanta, Judecatoria Sectorului 1, l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vintu la o pedeapsa de 6 luni de inchisoare in februarie, dar omul de afaceri a contestat hotararea.

Decizia Curtii de Apel este definitiva.

Celalalt inculpat, Ilie Cezar, a fost condamnat la cinci luni de inchisoare cu executare, pentru aceeasi infractiune, relateaza realitatea.net.

In 23 mai 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost trimisi in judecata, in stare de arest, pentru santaj, de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Potrivit acuzarii, in perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita, parte vatamata in dosar, sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

Citeste si:
SOV sustine ca un lucrator SRI i-ar fi dat o interceptare


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.