Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, a explicat intr-un interviu decizia de a muta zeci de familii de romi in fostul sediu al combinatului Cuprom.

El sustine ca "nu e vorba de un combinat chimic, ci de niste sedii administrative" igienizate, relateaza MEDIAFAX.

Ambasada SUA la Bucuresti se arata ingrijorata de mutarea familiilor de romi din Baia Mare. De asemenea, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii analizeaza cazul, pentru a vedea daca este de competenta institutiei sau este un caz penal.

Primarul de Baia Mare, Catalin Chereches, spune ca isi doreste de fapt integrarea sociala a romilor.

"Noi avem o problema la nivelul municipiului Baia Mare cu patru pungi de saracie, in care sunt constructii improvizate, construite de aproximativ 20 de ani, pe terenuri apartinand domeniului public, constructii absolut improprii, unde nu exista apa, canalizare, curent electric. (...) Dorinta noastra a fost sa eliminam aceste pungi de saracie si sa gasim variante alternative", a declarat Chereches pentru RFI.

Primarul de Baia Mare sustine ca mutarea romilor in sediul Cuprom a fost "absolut legala". Procesul s-a demarat in urma cu o luna de zile pe baza unor proceduri. Familiile rome au semnat acorduri de demolare si au vazut locul unde urma sa fie mutati, a explicat primarul.

"Acolo au lucrat pana acum cateva luni oameni, directori, ingineri, profesionisti care se ocupau de gestionarea problemelor acelei societati. Toate spatiile respective au fost igienizate, avem acordurile inclusiv de la Directia Sanitara, toate avizele cu privire la functionarea ca si locuinte de necesitate si, mai mult decat atat, nicio familie mutata nu a dorit sa plece de acolo", a mai spus Catalin Chereches.

Primarul municipiului Baia Mare da vina pe liderii comunitatii rome pentru intoxicarea unora dintre persoanele care au fost mutate in blocul Cuprom, printre care si copii.

Citeste si:
Buhnici, amendat cu 20.000 de lei de CNCD pentru afirmațiile despre...
George Buhnici a fost amendat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.