Social 8 Mai 2012 11:35
Dupa scandalul "Standford" in care a fost implicata Corina Dumitrescu, acum Ioan Mang este acuzat ca a "furat" pasaje si tabele din lucrari mai vechi pentru propriile articole.

In octombrie 2011, Ioan Mang impreuna cu Erica Mang si cu Constantin Popescu au publicat o lucrare in „Journal of Computer Science and Control System" - o revista stiintifica a Universitatii din Oradea, relateaza romanialibera.ro.

Materialul contine mai multe pasaje (spre exemplu exista o bucata integrala de trei sferturi de pagina), fraze si grafice care sunt luate dintr-un articol stiintific mult mai vechi, care a aparut sub semnatura lui Simon Tam la 1 septembrie 2004.

O alta lucrare a lui Ioan Mang scrisa impreuna cu Erica Mang si Constantin Popescu-Rotoiu reproduce pasaje fara nici o mentionare a sursei. Este vorba de „Reconfigurable computing - a new paradigm", aparuta in Journal of Computer Science and Control Systems" in anul 2009.

La punctul B al lucrarii, Mang decrie o serie de sapte aplicatii. Patru dintre acestea sunt copiate, cuvant cu cuvant - fara mentionarea sursei - dintr-o lucrare mai veche scrisa in 2004 de Thomas Wollinger, Jorge Guajardo, Christog Paar.

Potrivit Legii Educatiei, „se interzice ocuparea posturilor didactice si de cercetare de catre persoane dovedite ca au plagiat. Se anuleaza automat concursul pentru un post didactic ocupat, indiferent cand, de catre o persoana dovedita ca a plagiat."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.