Ministrul desemnat al Educatiei, Corina Dumitrescu, a declarat miercuri, inaintea sedintei BPN al PSD, ca se va ocupa in primul rand de examenul de bacalaureat.

“In primul rand, examenul de bacalaureat este important, vom avea grija sa fie organizat in cele mai corecte si in cele mai bune conditii si desigur, o serie de alte probleme atat in preuniversitar cat si in universitar atat cat ne ingaduie acest interval de timp de doar 6 luni”, a declarat Dumitrescu, citata de realitatea.net.

BACALAUREAT 2012: Schimbari si programul sesiunilor

Faptul ca admiterea la facultate in 2012 se va baza pe bacalaureat a starnit nemultumiri in randul liceenilor cu profile care instituie probe de dificultate diferita.

„Mai precis, ca urmare a noii metodologii, media examenului de Bacalaureat este luata in calcul ca medie de admitere la facultate. In cadrul profilului nostru, matematica-informatica, examenul de matematica M1 este mult mai dificil decat cel sustinut de elevii de la M2, dar la admiterea la facultate nu se tine cont de acest lucru, ceea ce afecteaza, credem noi, egalitatea de sansa a elevilor ce urmeaza profilul matematica-informatica“, se arata intr-o declaratie a liceului Al. I. Cuza din Focsani, liceu cu profilul de mate-informatica.

"La ASE Bucuresti admiterea se face exclusiv pe baza mediei de la Bacalaureat si este influentata de media la matematica. O nota de 9 la M1 se ia mult mai greu decat un 10 la M2“, sustine profesorul Tiberiu Oprea, citat de adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.