Social30 Martie 2012

Lectura de un minut

Conform unui ordin de ministru publicat in Monitorul Oficial, universitatile nu mai au voie sa ia in calcul mediile din liceu pentru admitere. In esenta, nu se mai pot face admiteri pe baza de dosare, ci doar cu examen.

In 2012, multe facultati isi vor selecta noii studenti doar in functie de media la bacalaureat, pentru ca organizarea unui examen de admitere este practic imposibila.

Acele facultatile care isi selectau studentii si pe baza rezultatelor din liceu, vor putea lua in calcul doar mediile si notele de la bacalaureat, pentru ca sustinerea unui examen trebuia anuntata cu cel putin sase luni inainte, lucru imposibil avand in vedere faptul ca prima sesiune de admitere in majoritatea facultatilor se desfasoara in luna iulie, scrie gandul.info.

Cum se va da admiterea la principalele Universitati din tara?
ASE Bucuresti
- doar pe baza mediei de bacalaureat.
Universitatea de Vest Timisoara - doar pe baza mediei de bacalaureat.
Universitatea Babes Bolyay - media de bacalaureat + note la anumite materii din liceu, in functie de facultate.
Universitatea Bucuresti - media de bacalaureat + note la anumite materii din liceu, in functie de facultate.

"Intrucat a existat un bacalaureat riguros, iar in acest an dorim unul la fel, universitatile se pot baza pe notele de la acest examen. Ordinul interzice folosirea mediilor din timpul anilor de studiu drept criteriu de admitere, pentru ca exista diferente mari de notare de la un liceu la altul", a spus ministrul Educatiei, motivand schimbarile din procesul de admitere.

Citeste si:
Cât de mult s-a schimbat România după starea de urgență
Cât de mult s-a schimbat...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.