Social28 Martie 2012

Lectura de un minut

Admiterea pe baza de dosar nu mai exista. Un ordin al Ministerului Educatiei obliga universitatile sa admita studentii doar pe baza de examen.

Ordinul de ministru aparut in 13 martie 2012 in Monitorul Oficial, privind cadrul de organizare si desfasurare a admiterii in anul scolar 2012-2013, obliga universitatile sa organizeze examene, scrie evz.ro.

Conform acestuia, in afara de nota la examen, pot fi luate in considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, licenta sau disertatie, dupa caz, dar nu pot fi luate in calcul mediile sau notele din anii de studiu.

Nu se stie insa daca noul regulament pentru admitere se va aplica incepand de anul acesta. Conform legii, metodologia de admitere, conditiile de admitere si cifrele de scolarizare trebuie facute publice anual, cu cel putin sase luni inainte.

Ordinul de ministru a luat prin surprindere universitatile si s-ar putea sa nu aiba timp sa-si reorganizeze admiterile.

Citeste si:
Gabriel Zetea, seful PSD Maramures, cere suspendarea Sorinei Pintea di
Gabriel Zetea, seful PSD...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.