Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) considera drept "discutabila" decizia Curtii Constitutionale de a declara neconstitutionala legea pentru reglementarea situatiei juridice a unor bunuri care au apartinut fostului suveran al Romaniei, Mihai I.

MCC aproba repunerea in drepturi a fostilor proprietari prin retrocedarea in natura a imobilelor care le apartin, inclusiv a celor care adapostesc muzee sau alte institutii de stat, si asigura ca va demara acest proces daca va fi stabilit prin lege. Cu toate acestea, ministerul isi manifesta intentia de a pastra destinatia muzeala a Castelului Peles, care trebuie sa ramana deschis publicului, chiar si dupa retrocedare. Bogdan Olteanu, ministrul delegat pentru relatia cu parlamentul, a declarat ca guvernul intentioneaza ca, ulterior retrocedarii, sa negocieze cu familia regala o modalitate de posibila preluare a Castelului Peles, cel mai probabil sub forma unei despagubiri financiare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.