Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a alergat, sambata, la un cros organizat de Spitalul Municipal Oradea cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii.

Ministrul a precizat ca, organizat pentru a doua oara la Oradea, crosul are o menire simbolica, nu doar practica, mesajul fiind acela de a promova sanatatea, implicand autoritatile, de la decidenti politici, pana la oameni de rand, varstnici si tineri, pentru a ajuta la protejarea si imbunatatirea starii de sanatate odata cu imbatranirea.

"Odata cu varsta, apar din ce in ce mai multe probleme de sanatate, dar asta nu e o fatalitate", a aratat Ritli.

Potrivit acestuia, oamenii trebuie constientizati in privinta "imbatranirii sanatoase".

"Sunt patru mesaje importante. Primul e ca varstnicii reprezinta membri valorosi ai societatii si combaterea discriminarii de varsta este apanajul societatilor avansate. In al doilea rand, comunitatile care acorda aprecierea cuvenita varstnicilor si incurajeaza participarea lor activa la viata sociala sunt mai bine pregatite pentru incercarile viitorului, apoi sistemele de sanatate si sociale trebuie adaptate nevoilor unei populatii varstnice in continua crestere. In al patrulea rand, prin adoptarea unui stil de viata sanatos pe parcursul intregii vieti puteti avea o batranete activa, sanatoasa si fericita", a spus Ritli, potrivit MEDIAFAX.

La intrebarile jurnalistilor, Ritli a precizat ca el este adeptul miscarii pe care o promoveaza.

"Mesajul acestui cros nu e altceva decat sa aratam ca miscarea este importanta. Aproape toate bolile au tangenta cu miscarea. Eu in fiecare saptamana fac miscare, cel putin o data sau de doua ori", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.