Protestele din Capitala continua pentru a patra zi. In prezent in Piata Universitatii s-au adunat cateva sute de persoane.

[UPDATE 23:24] Protestatarii sunt pe picior de plecare

Adevarul scrie ca in Piata Universitatii mai sunt aproximativ 400 de oameni. Acestia se afla pe picior de plecare.

[UPDATE 23.11] 500 de persoane se indreapta spre Unirii

Un grup compact de 500 de persoane a plecat din zona Universitatii spre Unirii. Acestia scandeaza: "Gabori asasini", "Basescu la puscarie" si "Romania-stat politienesc", scrie hotnews.ro.

[UPDATE 22:56] MAI spune ca 29 de proteste sunt in desfasurare in tara

Purtatorul de cuvant al MAI a declarat ca, la nivel national au protestat 7.900 de persoane, dintre care peste 900 in Capitala, 29 de proteste sunt in desfasurare, iar alte zece au fost finalizate, potrivit adevarul.ro.

[UPDATE 22:17] O masina a luat foc in zona

O masina parcata pe strada Constantin Mille, din apropierea Pietei Universitatii, a ars in intregime, incendiul fiind sesizat la 112 de un barbat care trecea prin zona, scrie adevarul.ro.

Aproximativ 250 de studenti au ajuns in Piata Universitatii. Ei au venit incolonati dinspre regie, purtand pancrate cu fotografia batranului batut de jandarmi in timpul protestelor de sambata seara. La ora actuala sunt peste 1000 de protestatari in Piata. Este o atmosfera de meci, iar tinerii scandeaza: “Cine nu sare/Ori e politist, ori e prost de moare”, scandeaza tinerii. Cele doua grupuri de manifestanti despartite de Bulevardul Balcescu comunica intre ele ca de la o peluza la alta – una repeta ce scandeaza cealalta. Cordoanele de jandarmi au fost suplimentate din nou, scrie jurnalul.ro.

[UPDATE 21:48] O masina a fost incendiata

O masina a fost incendiata pe strada Constantin Mille, in apropiere de Piata Universitatii. Un barbat care se afla in zona a semnalat incendiul, potrivit realitatea.net.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

[UPDATE 21:22] Un lesin in multime si reaparitia petardelor

In jurul orei 21, un tanar a lesinat in multime si a fost imediat luat cu ambulanta. La ora actuala, doua petarde au fost aruncate in directia jandarmilor de tineri care striga: "De ce ne provocati?" si "Gabori asasini!".

[UPDATE 20:32] Jandarmeria a organizat filtre

S-au organizat filtre ale Jandarmeriei in toata zona din Piata Universitatii. Multi tineri au fost legitimati de politie, iar un protestatar a fost prins cu un cutit si un baston telescopic, scrie Adevarul.

Potrivit jurnalul, in piata s-au strans circa 2.000 de persoane. Se zvoneste ca nu sunt lasati sa patrunda in Piata Universitatii cei care nu au buletine de Bucuresti. Din multime s-au aruncat, pentru prima data in cursul acestei zile, petarde.

[UPDATE 19:32] Numarul persoanelor ridicate a urcat a 14

Realitatea TV anunta ca 14 persoane au fost ridicate de catre jandarmi. Ultimele 5 avand asupra lor pietre si alte obiecte care se presupune ca urmau sa fie folosite pentrua lovi jandarmii.

Citeste si:
Protest AUR în Piața Universității din Capitală. Românii...
Protest AUR în Piața...

[UPDATE 19:09] Noua persoane au fost ridicate de jandarmi

Noua persoane violente au fost ridicate din piata. Opt dintre aceste persoane aveau asupra lor materiale pirotehnice, iar una detinerea droguri. Fortele speciale sunt in alerta.

[UPDATE 18:39] A fost adus un cosciug

Manifestantii au adus un cosciug, iar un manifestant e costumat in pirat. Cosciugul e un element de decor des intilnit la mitingurile sindicalistilor.

Jurnalul.ro scrie ca Piata Universitatii s-a mai animat, numarul protestatarilor ajungand acum la aproape 1.000. S-au alaturat mai multi tineri, care scandeaza impotriva presedintelui cu forte proaspete. Sunt informatii ca un grup numeros de studenti vine dinspre Regie catre Piata Universitatii.

[UPDATE 18:13] Numarul protestatarilor a urcat la 450

Numarul protestatarilor din Piata Universitatii a crescut, fiind de aproximativ 450, oamenii manifestand atat in fata Teatrului National, cat si pe partea opusa a bulevardului, potrivit MEDIAFAX. Manifestantii au adus cu ei un cearceaf pe care au desenat stema Romaniei comuniste pe care scrie "Ce-mi doresc ei mie, dulce Romanie/ei cu plinul, noi cu gaura".

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

[UPDATE 17:35] Se cauta eventualii manifestanti violenti

Protestatarii scandeaza acum cu precadere: "Daca va pasa, iesiti din casa", potrivit Jurnalul.ro. Membri ai trupelor speciale au intrat printre cei peste 500 de protestatari din Piata Universitatii si par sa caute eventuali manifestanti violenti, scrie hotnews.ro.

[UPDATE 17:00] Peste 300 de studenti sunt asteptati in Piata Universitatii

Un grup de peste 300 de studenti va pleca la ora 20.00 din campusul Regie pentru a participa la protestul din Piata Universitatii din Capitala, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR), Ionut Poenaru. "Ne alaturam celor care aleg sa protesteze pasnic. Daca vor aparea incidente la fel ca duminica seara, vom pleca inapoi la camine. Ne vom intalni si cu studenti de la alte facultati, la fantana de la Universitate", a spus Poenaru, potrivit realitatea.net.


[UPDATE 16:03] S-a instalat primul cordon de jandarmi

In Piata Universitatii s-au strans peste 500 de manifestanti, transmite HotNews.ro. Cu putin timp inainte, s-a instalat primul cordon de jandarmi, intre trotuar si strada.
Citeste si:
Proteste chiar și în ziua în care Alexandra a fost condusă pe...
Proteste chiar și în ziua în...

Protestatarii isi prezinta pasnic nemultumirile si revendicarile. Revolutionarii cer reluarea platii indemnizatiilor. In Piata Universitatii sunt asteptati si aproximativ 500 de studenti, potrivit realitatea.net.

[UPDATE 15:35] Majoritatea protestantilor sunt varstnici

Majoritatea persoanelor prezente in Piata Universitatii sunt varstnici. Oamenii sunt in fata Teatrului National si protesteaza pasnic, scandand lozinci antiprezidentiale. In zona sunt si cateva dube de jandarmi, scrie Gandul.info.

[UPDATE 15:00] Numarul protestatarilor a ajuns la 300

In fata Teatrului National s-au adunat deja 300 de persoane, cei mai multi dintre acestia fiind fosti revolutionari. Potrivit declaratiilor facute la Realitatea TV protestatarii sunt pasnici si doresc ca aceasta manifestatie sa ramana pasnica.

In jurul orei 14:00, manifestantii au inceput sa scandeze lozinci impotriva lui Traian Basescu si guvernului Boc si solicita alegeri anticipate, potrivit Hotnews.ro.

Jandarmeria a mobilizat deja forte pentru protestele care ar urma sa aiba loc in aceasta seara in Piata Universitatii
. Intreg Bulevardul I. C. Bratianu este impanzit de masinile jandarmilor, iar angajatii Primariei Capitalei lucreaza in acest moment la scoaterea gardurilor despartitoare ale sensurilor de mers, acelea care au ramas dupa violentele de aseara. Si Politia Locala este prezenta in Centrul Capitalei, scrie EVZ.

Desi Emil Boc, Sorin Oprescu si mai multi demnitari au facut apel pentru un protest pasnic, motive de ingrijorare exista deoarece diseara ultrasii galeriilor de fotbal se vor aduna din nou in Centru, potrivit realitatea.net.

Suporterii echipelor de fotbal din Bucuresti au anuntat deja ca ies in strada in aceasta seara, conform antena3.ro. De altfel, liderul unei galerii Dinamoviste si simpatizant al UNPR, Elias Bucurica, apare intr-unul dintre numeroasele clipuri postate pe internet de la protestul de sambata din Capitala.

Suporterii dinamovisti au anuntat ca in aceasta seara, de la ora 19.00, se vor strange din nou in Piata Universitatii.

Citeste si: Asistam la inceputul unei noi revolutii?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.