Vaccinarea antigripala a fost oprita, iar Ministerul cere de urgenta informatii in plus privind conformitatea vaccinului.

In comunicatul ministerului care anunta sistarea vaccinarii antigripale, motivatia este data de evolutia favorabila a virozelor respiratorii si gripei din ultimele saptamani in Romania. Perioada de sistare este temporara, de 7-10 zile pana la finalizarea tuturor analizelor.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a cerut de urgenta o informare scrisa Agentiei Nationale a Medicamentului si Institutului National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino cu privire la conformitatea din punct de vedere al imunogenitatii vaccinului gripal sezonier produs de catre Institutul Cantacuzino.

Ministerul tine sa precizeze ca nu s-au semnalat pana acum cazuri in care sanatatea cetatenilor sa fie pusa in pericol de catre vaccinarile antigripale. Pana in prezent, 500.000 de persoane au fost imunizate in cadrul programului national. Ministerul Sanatatii a achizitionat aproximativ 1 milion de doze de vaccin, care au fost folosite cu precadere pentru imunizarea varstnicilor, copiilor si bolnavilor cronici, precizeaza evz.ro.

Directiile de Sanatate Publica au fost oprite sa mai livreze vaccin, iar dozele ramase vor fi pastrate in depozite pana la solutionarea cerintei ministeriale, conform realitatea.net.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.