Peste 5.000 de candidati s-au inscris la examenul de rezidentiat organizat in premiera in sase centre, cu subiecte proprii.

5.025 de candidati au fost inscrisi la concursul de rezidentiat de duminica 20 noiembrie 2012. Examenul va fi organizat, in premiera in sase centre universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Tg. Mures si Timisoara, fiecare locatie avand propriile subiecte dupa o metodologie unica.

In sesiunea din 2011, absolventii universitatilor de medicina si farmacie vor putea concura pe un numar de 3.810 locuri si posturi, dintre care 2.998 locuri si 812 posturi, pentru sesiunea din acest an fiind inscrisi 5.025 candidati, se precizeaza in comunicatul de la Ministerul Sanatatii.

Cea mai mare parte a celor 2.998 locuri de rezidentiat sunt pentru medicina cu 2.600 de locuri, urmand medicina dentara cu 290 de locuri si farmacia cu 108 locuri.

Fiecare centru universar va avea propriul examen, insa toate vor fi unite de o tematica si o metodologie comuna, in conformitate cu legislatia in vigoare. Examenul va avea forma unui test grila cu 200 de intrebari si va dura patru ore.

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a declarat ca la acesta sesiune accentul va fi pus pe pregatirea medicilor in specialitatile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, in principal, pentru medicina de urgenta, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinica, specialitati unde nu exista in prezent o acoperire suficienta cu personal calificat.

In functie de punctajul obtinut, rezidentii vor putea ocupa locuri de specialitate in fiecare centru universitar de care apartin, in limita locurilor disponibile. Pentru rezidentiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post.

Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidati inscrisi sau posturile pentru care candidatii nu au obtinut punctajul minim de promovare nu vor putea fi alese de alti candidati.

  • Clasamentul pe centre universitare in functie de candidati admisi

Bucuresti - 1.173 de candidati
Cluj - 821
Iasi - 770
Timisoara - 601
Craiova - 552
Tg. Mures 508
Citeste si:
Cabinetele de medicină de familie pot deschide puncte secundare în...
Cabinetele de medicină de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.