Circa 94.000 de persoane s-au prezentat la medic cu infectii respiratorii acute in perioada 24-30 octombrie, potrivit datelor Ministerului Sanatatii.

Conform raportului transmis de catre Centrul National de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sanatatii, peste 16.000 dintre acestia au fost inregistrati cu pneumonii, iar 78.000 cu viroze respiratorii.

Totusi, Ministerul anunta faptul ca activitatea virozelor respiratorii de intensitate joasa, fara raspandire geografica, fara tendinta de crestere semnificativa si fara probe pozitive pentru virusurile gripale.

Doar in judetele Harghita, Covasna, Ialomita, Buzau si Sibiu incidenta infectiilor respiratorii depasit semnificativ incidenta medie calculata”, se arata in comunicatul Sanatatii.

In Romania activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasa, fara raspandire geografica, fara tendinta de crestere semnificativa, fara probe pozitive pentru virusurile gripale.

Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte sfatul medicilor, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor.

Masurile de igiena personala, precum spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa.

Respectarea unui regim de viata sanatos – alimentatie bogata in proteine, legume si fructe, odihna si miscare (mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esential pentru mentinerea unui corp sanatos.

De asemenea, persoanele varstnice, in special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele imbolnavirii sau a aparitiei complicatiilor afectiunilor existente.

Citeste si:
Ministrul Sănătății, anunț despre numărul îmbolnăvirilor de gripă...
Ministrul Sănătății, anunț...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.