Guvernul a aprobat, miercuri, o hotarare prin care Cazinoul din Constanta va fi preluat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului(MDRT) pentru reabilitare, a anuntat ministrul de resort, Elena Udrea.

"Dupa 100 de ani de existenta in proprietatea statului cazinoul era cat pe ce sa fie dat de domnul Mazareunei companii private. Urma sa il instraineze, decizia fusese luata, dar la presiunea opiniei publice s-a incercat gasirea altei solutii", a spus Elena Udrea, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul a precizat ca aceasta cladire putea fi restaurata din fonduri europene, daca primarul Mazare ar fi intocmit documentatia necesara.

"Din pacate, acest cazinou putea fi reabilitat din fonduri europene daca domnul primar Mazare facea efortul de a scrie un astfel de proiect cu finantare din fonduri europene. Pana acum nu a completat lista proiectelor pe care ar trebui sa le depuna pentru a fi finantate din cele 93 de milioane de euro pe care Constanta le are la dispozitie", a adaugat ministrul.

Dupa reabilitare cazinoului, cladirea va fi transferata la Consiliul Judetean Constanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.