Lupta pe Cazinoul Constantei a fost castigata de Elena Udrea. Cel putin aparent!

Consilierii locali din Constanta au aprobat miercuri trecerea Cazinoului din Constanta in administrarea Ministerului Dezvoltarii si Turismului, condus de Elena Udrea.

Primarul Radu Mazare a impus doua amendamente, conditii pentru Elena Udrea, aprobate de catre consiliul local.

  • Care sunt conditiile lui Mazare?

Conform evz.ro, primul amendament se refera la faptul ca Ministerul Dezvoltarii trebuie sa emita, in trei luni, hotararea de guvern privind preluarea cazinoului. Al doilea in decurs de un an de zile de la preluare trebuie sa demareze lucrarile de reabilitare a cladirii monument istoric.

  • De la MDRT nimic oficial

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, inainte de a fi supus la vot proiectul privind trecerea Cazinoului in administrarea MDRT, ca pana acum nu a primit nicio instiintare oficiala din partea ministerului ca ar dori sa preia obiectivul in administrare.

Mazare a mai spus ca a decis sa initieze acest proiect de hotarare privind trecerea Cazinoului in administrarea MDRT in urma afirmatiilor facute de ministrul Elena Udrea atat la posturi de televiziune, cat si pe blogul sau, relateaza MEDIAFAX.

Primarul municipiului Constanta este imputernicit ca, in numele Consiliului Local, sa faca toate demersurile necesare in vederea ducerii la indeplinire a acestei hotarari. [Udrea il ataca pe Mazare]

  • Mazare vrea cazinou in adevaratul sens al cuvantului

De asemenea, primarul Constantei a declarat dupa ce Consiliul Local a luat decizia ca nu renunta la ideea concesionarii cladirii monument.

Astfel, dupa ce ministerul va preda inapoi municipalitatii cladirea reabilitata, Primaria va organiza o licitatie publica deschisa de concesionare pe 50 de ani. „Niciodata nu s-a pus problema ca acolo o sa fie o locuinta. Cel care va concesiona cladirea, va face aici tot sali de jocuri de noroc, restaurant, bar. Doar nu o sa fac acolo sala de opera“, a spus Mazare, potrivit adevarul.ro. [Cazinoul din Constanta, de vanzare]

Citeste si:
Radu Mazăre va rămâne în continuare în închisoare
Radu Mazăre va rămâne în...

Cazinoul din Constanta este mai mult decat un monument istoric si cultural, cum il considera Elena Udrea, este insusi simbolul Constantei. Pentru constanteni, el reprezinta “inima orasului”, ceva mai mult decat o cladire de interes major pentru turismul romanesc sau pentru interesele politicienilor. Sa speram ca decizia luata miercuri de Consiliul Local chiar va duce la reabilitarea lui, indiferent carei institutii ale statului ii revine aceasta sarcina si in ce scop va fi folosit. Momentan, te apuca plansul numai uitandu-te la cladire, mai ales ca exista riscul clar ca aceasta sa se pabuseasca daca nu se va face nimic pentru ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.